Marketing X Business

Imaju korist za zdravlje: Kakvog su okusa crvene banane i šta sadrže

Marx.ba

(Izvor: Taste of home)

Banane crvene kore koje dozrijevanjem dobivaju boju patlidžana a okusom su najviše nalik sočnim, slatkim malinama. Crvene banane veličinom su nešto manje od naših uobičajenih žutih banana.

Teksturom i mekoćom crvena banana je identična žutoj. Okus ove banane je slatki okus koji je najbliži okusu maline, prenosi Priroda & Društvo.

Crvena dacca banana je odličan izvor hranjivih vlakana koja su ključna za pravilnu probavu. Ukoliko imate probavne tegobe, probleme sa konstipacijom ili proljevom crvena banana odličan je izbor za vas. Jedna crvena banana sadrži četiri grama vlakana. Konzumiranjem ove banane možete regulirati probavu i smanjiti mogućnost pojave srčanih bolesti te dijabetesa.

Banana ne sadrži puno kalorija te je odlična namirnica koja ne sadrži masti i lako je probavljiva. Dijetalna vlakna dugo će vas držati sitima sa jako malo kalorija.

Crvene banane bogate su vitaminom C koji je antioksidans. Vitamin C štiti tijelo od slobodnih radikala koji mogu utjecati na pojavu raka i srčanog udara. Ovaj vitamin povećava imunitet i poboljšava metabolizam. Jedna banana sadrži 16 posto dnevne doze vitamina C.

Trebate li instant podizač energije, crvene banane su odličan izbor. Prirodni šećeri koji se nalaze u voćki pretvorbom se za čas prebacuju u energiju.

Jedna banana nakon doručka odličan je recept za djecu koja će biti snažna, razbuđena i aktivna kroz dan. Crvene banane odlična su hrana za mozak, koncentracija, enegrija i dobro pamćenje te visoka produktivnost su svima potrebni.

Crvene banane bogate su vitaminima B kompleksa i vitaminom C te magnezijem i kalijem koji pomažu tijelu da se izbori sa simptomima koji se događaju u organizmu nakon prestanka pušenja.