Marketing X Business

Moćni Vivo X100 Pro stiže u Evropu, zna se i koliko će koštati

Marx.ba

(Izvor: Vivo)

Kompanija Vivo svoju je X100 seriju pametnih telefona u Kini predstavila još u novembru prošle godine, no sad ćemo barem jednog od njih dočekati u Evropi. Kompanija je otkrila i koliko će koštati.

Predstavljena su dva modela – Vivo X100 i Vivo X100 Pro, ali samo će ovaj bolji biti ponuđen i u Evropi. Premda ga još nijedan evropski webshop nije izlistao u svojoj ponudi, to bi se uskoro trebalo dogoditi.

Najavljeno je i da će koštati €1,199, što je i više no što se očekivalo, ali barem će to nadoknaditi memorijskom konfiguracijom.

Naime, ponudit će ga u samo jednoj boji – Asteroid Black i samo jednoj memorijskoj konfiguraciji – 16 GB RAM-a i 512 GB podatkovne memorije.

Podsjetimo, Vivo X100 Pro ima sve što bi jedan super flagship telefon trebao imati. Sprijeda nosi 6.78-inčni LTPO AMOLED zaslon sa 120 Hz frekvencijom osvježavanja i maksimalnom svjetlinom do 3000 nita, piše Smartphone.

Opremljen je i s tri 50 MP kamere straga s Zeiss optikom, a pokreće ga moćni Dimensity 9300, Mediatekov najjači čip dosad, navodno ravnopravan Snapdragonu 8 Gen3.

Baterija je velika kapaciteta 5400 mAh, a puni se pri 100W žično i pri 50W bežično.

Ono gdje Vivo zaostaje za konkurencijom je softverski dio priče. Za svoj telefon obećavaju tri godine ažuriranja Android OS-a, dok Google i Samsung sad nude punih 7 godina.