Marketing X Business

9. Biznis klub posvećen IT sektoru

Marx.ba

(Foto: Grad Bihać/Facebook)

Održan je deveti Biznis klub Bihać, koji je bio posvećen IT sektoru, odnosno web dizajnerima, grafičarima i kreativcima.

Ovaj put Biznis klub se održao u partnerstvu sa Biznis studijem Bihać, zbog istih interesa oko kreativne industrije.

– Mi smo mjesto koje okuplja ljude koji rade od bilo gdje. Kako se i sami bavimo biznis konsaltingom malo više poznajemo ljude koji se bave IT strukom, odnosno grafičkim dizajnom, video i foto biznisom, marketingom, pa smo htjeli na jednom mjestu da okupimo i ovaj skup branši koji imaju priliku da danas razmjene svoja iskustva i da razgovaraju sa gradonačelnikom, kazao je Amir Mulalić, predstavnik Biznis studija Bihać.

Prisustvovao je i Emrah Rizvić, direktor kompanije koja se bavi web dizajnom i digitalizacijom, koji je rekao da prvenstveno posluju sa klijentima koji su iz inostranstva.

– Vrlo mali je broj klijenata sa naših područja. Susrećemo sa izazovima razumijevanja onoga sa čime se bavimo i kakvu uslugu pružamo, kao i izazovom da se objasni kako to može pomoći u unapređenju nečijeg biznisa, naglasio je Rizvić.

Kako je rekao Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća, na sastanku se razgovara sa ljudima koji su puni kreativnih ideja i na neki način unose svježinu u prostor privredne aktivnosti.

– Ono čime se bave je nešto novo ne samo na ovim prostorima nego generalno. Riječ je o freelancerima, dizajnerima, ljudima koji se bave informacionim tehnologijama i idu korak ispred nas. Želimo čuti njihove izazove s kojima se susreću, kao i njihove ideje koje možemo pretočiti u dijela koja bi možda bila korisna i za našu društvenu zajednicu, kazao je Sedić.