Marketing X Business

Potvrđeno za Marx.ba: Sve kompanije sa koridora Vc i dalje pomažu na područjima stradalim u poplavama

N. D.

(Foto: Autoceste FBiH)

Kako je potvrđeno za Marx.ba iz Autocesta FBiH, sve kompanije koje sa Koridora Vc i dalje rade na područjima stradalim u poplavama.

Odmah nakon što je došlo do tragičnih događaja Autoceste FBiH su na rasposlagnja stavile sve svoje resurse.

– Uprava se zbog proglašene elementarne nepogode koja je pogodila pojedine dijelove Bosne i Hercegovine žurno odazvala pozivu Vlade FBiH i Federalnog stožera civilne zaštite FBiH i od početka pruža svaki vid pomoći, kako bismo, makar u mjeri mogućeg, pomogli u ublažavanju boli nastale gubicima ljudskih života i materijalnoj šteti. Također, s obzirom na veliki humanitarni odaziv svih građana i organizacija, osigurani su slobodni prolazi autocestom za prijevoz humanitarne pomoći i teške mehanizacije, kazao je Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH.

Nakon što je donesena odluku da dio mehanizacije sa gradilišta na Koridoru Vc kao i ljudstvo uputi na različite lokacije za unesrećena područja kojima je pomoć potrebna,modazvali su se svi izvođači radova na Koridoru Vc: Cengiz insaat Sanayi ve Ticaret A.S., Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo, HGG Insaat Anonim Sirketi, Azvirt L.L.C, Hering d.d. Široki Brijeg, Sinohydro Corporation Limited, Powerchina Roadbridge Group Co i China State Construction Engineering Corporation Limited te njihovi podizvođači.

Na terenu je angažirano više desetina ljudi, a mobilizirana je teška mehanizacija od 27 kamiona, 11 bagera, četiri labudice za bagere, dvije cisterne i valjak.

trena naglasiti, među prvima koji su se stavili na raspolaganje je i ekipa Profesionalne vatrogasne jedinica Autocesta FBiH od sedam članova koja je angažovana za pružanje pomoć unesrećenim u Donjoj Jablanici sa velikim vatrogasnim vozilom sa opremom za spašavanje ispod ruševna, a treba reći da je u toku i skupljanje novčane pomoći za građane od strane zaposlenih JP Autoceste FBiH.