Marketing X Business

Četvrta noć SFF-a: Premijere i veliki naslovi

Š.M.

Izvor: SFF.ba

Zvjezdane noći na crvenim tepihu se nastavljaju. I ove četvrte noći Sarajevo Film Festivala očekuju nas brojni naslovi i velika imena. Evo koji flmovi su na repertoaru ove večeri.

U sklopu 29. Sarajevo Film Festivala, četvrtog dana, publika će imati priliku da uživa u bogatoj filmskoj ponudi. U Narodnom pozorištu Sarajevo, film “Sloboda” će biti prikazan u 9:30 ujutro i ponovo u 19 sati. Također, na istom festivalu će se održati svjetska premijera filma “Medium” rediteljice Christine Ioakeimidi. Film govori o šesnaestogodišnjoj Eleftheriji koja upoznaje misterioznog susjeda Angelosa i ulazi u svijet odraslih. Projekcije filma “Medium” su zakazane za 12:30 i 21:30.

U sklopu Open Air programa, u Ljetnom kinu Coca-Cola, publika će moći uživati u filmskom klasiku “Adaptacija.” iz 2002. godine, sa zvijezdama poput Nicolasa Cagea, Meryl Streep, Chrisa Coopera i Tilde Swinton. Projekcija će početi u 20:30.

U Kinu Meeting Point, Kinoscope program donosi tri filma: “Domovina” u 12 sati, “Femme” u 18:30 i “Predznak” u 23 sata. U okviru Summer Screen programa, film “Snovi jednog robota” će biti prikazan u 21 sat. Ovaj film prati priču psa Doga koji, zbog usamljenosti, sam izrađuje prijatelja robota. Prijateljstvo Doga i robota cvjeta sve dok ne postanu nerazdvojni vodeći život karakterističan za New York osamdesetih godina prošlog stoljeća. Jedne noći Dog je prisiljen ostaviti robota na plaži, što ga ispunjava velikom tugom. Film “Snovi jednog robota” zasnovan je na grafičkoj noveli Sare Varon, a četvrtog dana festivala, moći će ga pogledati i publika u Tuzli i Mostaru u ljetnim kinima u 20:30, odnosno u 21:30 sati.

U Cineplexxu će biti prikazani dokumentarni filmovi iz Takmičarskog programa: “De Facto” u 15:30 i “Tijelo” u 19 sati.

Također, program BH Film nudi projekcije dva filma u Cineplexx kinu u Mostaru u 18 sati: “Srce od kamena” i “Ekspedicija na 3 rijeke”.