Marketing X Business

Aegean prilagođava broj letova u regiji

Marx.ba

(Foto: Aegan)

Grčki nacionalni prevoznik, Aegean Airlines, prilagodit će svoje poslovanje za predstojeću zimsku sezonu 2024/25, koja traje od 27. oktobra ove do 29. marta naredne godine.

Ova avio-kompanija više neće obavljati letove između Atine i Podgorice tokom cijele godine. Umjesto toga, do 17. novembra nudit će uslugu do glavnog grada Crne Gore dva puta sedmično, nakon čega će letovi biti obustavljeni do 18. decembra. Usluga će se nastaviti dva puta sedmično za period praznika do 5. januara, nakon čega će uslijediti još jedna obustava koja će trajati do kraja zimske sezone. Ovo predstavlja promjenu u odnosu na prethodnu zimsku sezonu, tokom koje su letovi između Atine i Podgorice održavani dva puta sedmično tokom cijelog perioda.

Aegean Airlines također planira smanjiti svoje operacije u Skoplju. Letovi će saobraćati četiri puta sedmično, što je smanjenje u odnosu na šest sedmičnih rotacija koje su ponuđene tokom prethodne zime. Linija Skoplje – Sarajevo će ostati nepromijenjena, sa tri nedjeljna leta zakazana za novembar i decembar, prije nego što će se smanjiti na dva nedjeljna u januaru, februaru i martu, u skladu sa sezonom 2023/24. Pored toga, grčki prevoznik je otkazao svoje planove da služi Ljubljanu tokom zimskog perioda, uprkos tome što je prvobitno zakazao dvije sedmične rotacije. Posljednji let ove godine za Ljubljanu zakazan je za 1. novembar.

S druge strane, Aegean Airlines će povećati frekvencije na svojim linijama prema Zagrebu i Beogradu. Aviokompanija će u novembru obavljati tri leta sedmično za Zagreb, u odnosu na dva sedmična leta prošle zime. U decembru će zadržati iste dvije sedmične rotacije kao i prošle godine. Za razliku od prethodne zime, kada je usluga bila obustavljena u januaru, Aegean će nastaviti da obavlja dva sedmična leta na ovoj ruti tokom cijelog mjeseca. U februaru neće biti promjena, sa dva leta sedmično, dok će se usluge u martu povećati sa dva na tri sedmično.

Aegean Airlines će povećati svoje operacije u Beogradu sa četiri na pet sedmičnih letova u novembru i sa tri na četiri sedmično u decembru. U januaru će aviokompanija održavati dva sedmična leta, u skladu sa rasporedom iz prethodne zime. Iako je Aegean prvobitno planirao da obavlja četiri sedmične rotacije za Beograd u januaru, od tada je uklonio te dodatne letove. Za februar i mart, avio-kompanija će povećati uslugu do glavnog grada Srbije na četiri puta sedmično, u odnosu na tri sedmične u istom periodu 2024. godine. Tokom zimskih meseci, Aegean će dijeliti letove Air Serbia na letovima srbijanske kompanije od Beograda do Atine, Soluna, Sarajeva i Salzburga, piše EX YU aviation.