Marketing X Business

Aerodromi u regiji: Flydubai će i ovog ljeta imati najviše dnevnih letova iz Sarajeva za Dubai

(Izvor: Flydubai)

Flydubai je prošle godine u top sezoni letio tri dnevna leta iz Dubaia za Sarajevo i obrnuto. Isto će ponoviti i ove godine jer će od 15. jula do 1. spetembra letjeti tri dnevna leta. Ovo je i najveći broj letova koji kompanija ima i za jedan aerodrom u regiji. Prva iduća destinacija je Beograd gdje kompanija leti 2 dnevna leta, piše Zamaaero.

Inače, Flydubai je niskobudžetna (low-cost) avio kompanija sa sjedištem u Dubaiju. Sa međunarodnog aerodroma u Dubaiju, flydubai leti ka više od 100 destinacija (više od 40 zemalja) na Bliskom Istoku, Africi, Aziji i Evropi.

Iako flydubai zvanično nije kćerka kompanije Emirates Airlinesa, ove dvije avio kompanije koje imaju istog vlasnika veoma blisko sarađuju, pa tako flydubai na mnogim linijama prevozi putnike Emiratesa, koji preko Dubaija svoj put nastavljaju dalje ka Aziji ili Australiji.

Iako je low-cost kompanija, flydubai ima pojedine karakteristike tradicionalne avio kompanije, kao što je postojanje biznis klase, sistemi za zabavu na letu, code-share saradnja, karte sa elektronskim brojevima, itd. Flydubai avio karte se prodaju online preko sajta avio kompanije, ali i preko globalnih distributivnih sistema.

Flydubai je nedavno na Dubai Air Showu naručio širokotrupce i to 30 Boeinga 787-9. Ovo je ogromna vijest, obzirom da je flydubai LCC koji je do sada letio samo i isključivo sa uskotrupcima, kao i svi evropski i bliskoistočni LCC.

Rijetko koji LCC u floti ima širokotrupce i sa njima imaju prilično problema. Kompanija u floti ima 47 B737-8, 30 B737-800 i 3 B737-9. Kompanija ima naručenih 136 B737-8 i 737-9.

sarajevo tourism sumit vertical banner
Partneri

Povezani članci