Marketing X Business

Aircash ove godine stiže u Bosnu i Hercegovinu

Bloomberg Adria

(Foto: Aircash)

Aircash оve godine ulazi na tržište Bosne i Hercegovine, gdje će svim zainteresovanima nuditi ključne Aircash usluge, poput instant slanja novca iz inostranstva u BiH, potvrdio je u intervjuu za Bloomberg Adriju Hrvoje Ćosić, direktor ove hrvatske kompanije koja je prisutna u svim državama Evropske unije (EU) i u Švajcarskoj.

Aircash je prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik i izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice. Licencirana su institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja vrijedi u svim državama Evropske unije. Upisani su u EU registar institucija za elektronski novac od krovnog regulatora EBA (European Banking Authority).

Približavaju se brojci od milion korisnika i objedinjuju sve potrebne funkcionalnosti za brza, jednostavna i povoljna plaćanja. Osim BiH, planiraju se proširiti na tržišta u Evropi, te posebno u susjedne zemlje – Srbiju, Crnu Goru i Albaniju. 

– Ove godine zasigurno Aircash planira poslovanje u BiH. Regulativa se približava standardima Evropske unije i svakako vjerujem da ćemo ove godine ponuditi našim klijentima u Bosni i Hercegovini ključne Aircash usluge, poput instant slanja novca iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu. To će biti odlična vijest za dijasporu koja živi u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj i drugim državama, jer vjerujemo da će to biti konkurentan, jednostavan i brz kanal za slanje novca u BiH. Takođe, planiramo ponuditi Aircash Mastercard karticu koja će biti izvrsna za sigurnu i jednostavnu online kupovinu, ali i za kontrolu troškova. Karticu će biti moguće nadopunjavati s tekućih računa, karticama i gotovinom, te jednostavno njome upravljati putem Aircash mobilne aplikacije, rekao je Ćosić.

Povezani članci