Marketing X Business

AJet će iz Sarajeva od danas letjeti svakodnevno

Marx.ba

(Foto: AJet/Facebook)

AJet je letio liniju Sarajevo – Istanbul tri puta sedmiučno, a kako piše Zamaaero, od danas liniju povećava na svakodnevnu.

Radi se o ljetnom povećanju, a od 27. oktobra ponovo vraća na tri sedmična leta (četvrtak, petak, nedjelja).

Kako Pegasus ima 13 sedmičnih letova, te Turkish 19 sedmičnih letova isto znači da će iz Sarajevo za Istanbul u ostatku ljetnog reda letenja biti 39 sedmičnih letova (u prosjeku 5,6 dnevno). Većinu dana u sedmici Sarajevo će imati 6 dnevnih letova za Istanbul.

Inače, AJet je stavio u prodaju letove na liniji Tuzla-Istanbul Sabihu. Kompanija će letjeti od 7. oktobra jednom sedmično i to ponedjeljkom. Tako će Pegasus i AJet imati dva sedmična leta za Istanbul Sabihu (subota i ponedjeljak). Letovi će se obavljati sa njihovim najvećim avionom Airbusom A321neo koji prima 240 putnika. Prema sadašnjem planu AJet bi trebao odraditi samo tri leta, pa je istim vrlo vjerovatno da će se letovi produžiti i na zimu.

Treba naglasiti da postoje informacije da AJet planira proširiti svoje poslovanje na Tuzlu 2025. godine, uvođenjem sezonskih ljetnih letova iz Antalije. Ruta, koja će biti pokrenuta tokom ljetne sezone 2025. godine, održavat će se četiri puta sedmično.