Marketing X Business

Direktor Hemofarma Seeliger: Planiramo investicije blizu 100 miliona eura, tržište Balkana obećava

Marx.ba

(Izvor: Hemofarm)

Kompanija Hemofarm planira investicije u iznosu od gotovo 100 miliona eura, a ove godine očekuju dvocifreni rast, izjavio je generalni direktor te farmaceutske kompanije Ronald Seeliger.

Govoreći o planiranim investicijama, Seeliger je istakao kako se pripremaju brojni projekti u narednih nekoliko godina, koje će Hemofarm “staviti u red mega-proizvodnih lokacija, čak i u međunarodnim okvirima”.

– Iznos investicija koje planiramo blizu je cifre od 100 miliona eura i to će biti uloženo u sektore koji će osigurati konstantnu opskrbu. Ova investicija predstavlja dio naše obveze i riješenosti da osiguramo lanac opskrbe u budućnosti, rekao je Zeliger i naglasio kako u 2023. godini očekuje dvocifreni rast Hemofarma.

I ove godine Hemofarm predstavio nekoliko novih lijekova. Seeliger je istakao da je Hemofarm iz godine u godinu rušio vlastite rekorde u poslovanju kao rezultat neprekidnog ulaganja, jer, kako je istakao, vole izazove. Podsjetio je kako je i ove godine Hemofarm na tržištu predstavio nekoliko novih lijekova – za multiple sklerozu, kao i jedan novi lijek protiv virusa gripe.

– Važno je voditi računa o manjim grupama pacijenata i mi smo ponosni da i tu dajemo svoj doprinos. To je dio naše kulture, poručio je generalni direktor Hemofarma.

Hemofarm u Srbiji i regiji posluje kao dio njemačke Stada grupe, koja ima poslovnu tradiciju dužu od jednog stoljeća i jedan je od najvećih njemačkih investitora u Srbiji.

– Najbolji pokazatelj koliko je tržište Srbije bitno za Stada grupu je investicija od skoro 450 miliouna eura, koliko je od 2006. godine uloženo u Hemofarm. Srbija i cijela regija Zapadnog Balkana predstavljaju za nas jedno tržište koje jako obećava, tako da neprestano težimo unaprijediti svoje poslovanje i ojačati našu lidersku poziciju, kazao je Zeliger.

Istakao je da je Hemofarm trenutno na “prilično uzbudljivom putu rasta” te da su opredijeljeni da tako nastave iu narednim godinama.

– Plan nam je i dalje intenzivno ulagati u razvoj naših zaposlenika i primjerom drugima pokazati da su promjene na bolje uvijek moguće, rekao je Seeliger u razgovoru za magazin “Cord”.

Premium

Pretplati se!

9.99

KM

Premium mjesečna pretplata MARX Marketing X Business, poslovni portal za uspješnog poslovnog čovjeka!

Partneri

Povezani članci