Marketing X Business

Galaxy S24 serija rasturila u prednarudžbama, jedan model je najtraženiji

Marx.ba

(Izvor: X)

U toku su prednarudžbe novih Galaxy S24 telefona, a traju do 30. januara dokad kupci po cijeni baznog modela dobivaju duplo više memorije. Već se zna da je ovo najuspješnija Galaxy S serija dosad, a od tri Galaxy S24 modela jedan je zvijezda s 60 posto udjela u ukupnom broju prodanih uređaja.

Ona vremena kad smo predstavljene telefone čekali i po nekoliko mjeseci su iza nas. Samsung je prošle sedmice predstavio svoju Galaxy S24 seriju pametnih telefona, a prednarudžbe su počele isti dan. Službeni početak prodaje zakazan je za 31. januara.

Ostaje još nešto nekoliko dana za prednarudžbu nekog od Galaxy S24 telefona po povlaštenoj cijeni. Naime, oni koji svoj model naruče već sad, dobit će duplo više podatkovne memorije po cijeni osnovnog modela.

Android Headlines prenosi vijest kako je Galaxy S24 serija oborila sve dosadašnje pretprodajne rekorde. Tako je dosad prodano 1.21 milion uređaja. Više je to od 1.09 miliona prodanih Galaxy S23 uređaja u pretprodaji lani i od 1.01 miliona prodanih Galaxy S22 uređaja godinu prije.

Premda se možda čini da nekih velikih novosti u odnosu na Galaxy S23 seriju nema, kupci širom svijeta dobro su reagirali na Galaxy AI i blago osvježeni dizajn.

Zvijezda prednarudžbi bio je Galaxy S24 Ultra, koji je najskuplji i najluksuzniji ali donosi i najviše novosti. To su prije svega sad potpunon ravan zaslon, titanski okvir kućišta i nova 50 MP telefoto kamera na poleđini.