Marketing X Business

Google Bard sada besplatno kreira fotografije iz teksta: Kako generirati AI slike

Marx.ba

(Izvor: Google)

Google je nedavno uz novi model multimodalnog jezika Gemini Pro, dodao novu funkciju generiranja slike iz vaših tekstualnih opisa. Potrebno je samo da Bardu opišete šta želite, a on će pomoću naprednog Imagen 2 modela stvoriti fotorealističnu sliku koja će oduzeti dah.

Da bi se jasno označile AI kreacije, Bard koristi alat SynthID koji dodaje diskretan vodeni žig. Google također želi spriječiti zloupotrebu, stoga filtrira zahtjeve da bi izbjegao generiranje nasilnog, uvredljivog ili seksualnog sadržaja, kao i slika poznatih osoba. U svjetlu Taylor Swift deepfakesa, Google je rekao da nastoji ograničiti nasilan, uvredljiv ili seksualno eksplicitan sadržaj i primjenjuje filtre kako bi izbjegao stvaranje slika imenovanih osoba.

Kako generirati AI slike sa Bardom?

  • Posjetite https://bard.google.com/
  • U tekstualnom polju, opišite šta želite stvoriti (trenutno podržan samo engleski jezik). Započnite upit riječima kao što su crtanje, generiranje i stvaranje. Poželjno je opisati stil slike (ilustracija, akvarel, realistično…), opisati korištenje primjerice za društvene medije ili blog i dodati možda i vizualni opis pozadine ili okoline.
  • Kliknite na “Generiraj sliku”. Bard će trebati nekoliko sekundi za generirati dvije slike odjednom u rezoluciji 512 x 512 piksela.
bard_slika_uputa

Želite stvoriti više AI slika, kliknite na “Generiraj više”

bard_za prikaz veće verzije slika kliknite na sliku

**Za prikaz veće verzije slika kliknite na sliku.

  • Potom se ove fotografije mogu se preuzeti u JPG formatu klikom na ikonu za preuzimanje.

Imajte na umu da generiranje AI fotografija uz pomoć Barda nije još dostupno u Ujedinjenom Kraljevstvu i EU/EEA regijama. Čini nam se da Bard još ne voli korisnike u Hrvatskoj….. Zato bi bilo dobro do daljnjega koristiti  VPN za pristup.

Kada generirate slike, zapamtite da ste prihvatili Googleove Uvjete pružanja usluge i Posebne uvjete Generativne AI usluge , uključujući Pravila zabranjene upotrebe. Pazite da ne kršite tuđa autorska prava ili prava na privatnost. Koristite svoju diskreciju prije nego što se oslonite na, objavite ili koristite sadržaj koji Bard stvara.

Također, korisnici mlađi od 18 godina ne mogu stvarati slike u Bardu, koji će možda za nekoliko dana biti preimenovan u Gemini. Programer Dylan Roussel objavio je na X platformi da budući Gemini, biti dostupan u svim zemljama i jezicima koji već podržavaju “Bard”. Istodobno će biti pokrenuta napredna verzija Gemini Advanced koja se temelji na plaćenoj pretplati.

Povezani članci