Marketing X Business

Honor 200 Pro: Prikazani novi detalji

Marx.ba

(Foto: X)

Honor je nedavno na Starom kontinentu predstavio Honor 200 Lite, dok su se početkom ovog mjeseca počele pojavljivati informacije o Honoru 200 i Honoru 200 Pro. Sada su tu renderi Honor 200 Pro modela, koji će biti vodeći uređaj u seriji.

Honor 200 Pro bit će najskuplji uređaj iz Honor 200 serije i stići će kao nasljednik prošlogodišnjeg Honora 100 Pro. U najnovijem izvještaju otkriven je render ovog telefona, a u njemu se kaže da je zadnja strana telefona izrađena od stakla i umjetne kože.

Pri vrhu se nalazi ovalni izrez kamere sa tri senzora. Čini se da je na dnu periskopski senzor za 50x digitalnom zoomom. Glavni senzor je onaj od 50 MP s promjenjivim otvorom blende f / 1.9 – 2.4. Treći senzor je ultraširoki. Renderi ne prikazuju prednju stranu telefona, ali tu nije za očekivati nikakve značajne promjene. Vjerovatno će Honor 200 Pro pri vrhu imati pilulu s kamerama, dok će oko ekrana okviri biti prilično tanki.

Očekuje se da će Honor 200 Pro stići sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipom, dok bi obični Honor 200 mogao pokretati Snapdragon 8s Gen 3.

Sprijeda bi oba telefona mogla stići sa zakrivljenim OLED ekranima sa 1.5K rezolucijom, dok bi se pri vrhu mogle naći pilule s dvije prednje kamere.

Honor 200 i Honor 200 Pro trebali bi do kraja mjeseca biti predstavljeni u Kini, prenosi Bajtboks.