Marketing X Business

Huawei donosi trostruko sklopivi pametni telefon

Marx.ba

(Izvor: Huawei)

Čini se kako tržište pametnih telefona i tableta uskoro doživljava revolucionaran spoj, ako je vjerovati najnovijim glasinama. Kompanija Huawei, poznata po svojoj inovativnosti u području tehnologije, navodno radi na trostruko sklopivom pametnom telefonu koji bi jednostavnim rasklapanjem mogao postati tablet.

Ovaj koncept već je bio predmet špekulacija kada je u pitanju Samsung, ali čini se da je Huawei odlučio ubaciti u “višu brzinu” kako bi bio prvi koji će tržištu ponuditi ovakav izuzetan uređaj.

Navodno je cilj da ovaj revolucionarni proizvod bude dostupan prije kraja juna, što bi bio veliki korak za Huawei u trci za tehnološkim liderstvom.

Dok Huawei radi na svojoj trostruko sklopivoj pametnoj tehnologiji, Samsung nije daleko iza. Prema neslužbenim izvorima, Samsung je navodno već dovršio razvoj zaslona koji se može smotati, te “tržišna očekivanja” za lansiranje pametnog telefona koji se može smotati rastu. Ovaj koncept smotivog ekrana može revolucionirati način na koji korisnici koriste svoje uređaje, omogućavajući veću fleksibilnost i praktičnost.

1 1

Ovo je tek najava, a nešto sasvim drugo je stvarnost na tržištu. Bilo je mnogo najava revolucionarnih tehnoloških proizvoda koji su na kraju ostali samo na papiru. Stoga je važno zadržati dozu skepticizma i pričekati da vrijeme pokaže jesu li ovi koncepti zaista spremni za masovnu proizvodnju i široku potrošnju.

I dok Huawei i Samsung nastoje biti korak ispred konkurencije, ostaje da se vidi kako će se ostali veliki igrači u industriji pametnih telefona prilagoditi ovoj novoj tehnološkoj paradigmi.

Apple, Google, Xiaomi i ostali svjetski lideri u proizvodnji mobilnih uređaja također će morati razmotriti svoje strategije kako bi ostali konkurentni u ovoj dinamičnoj i inovativnoj industriji.

S obzirom na sve navedeno, jedno je sigurno: – svijet pametnih telefona i tableta uskoro bi mogao doživjeti značajnu promjenu. Trostruko sklopivi pametni telefoni i smotivi ekrani mogli bi označiti novu eru u mobilnoj tehnologiji, otvarajući vrata za nove načine interakcije i korištenja uređaja. Međutim, hoće li ovi koncepti zaživjeti u stvarnosti ili će ostati samo još jedna tehnološka fantazija, to će vrijeme pokazati.

Povezani članci