Marketing X Business

Jazeera Airways dodatno povećava operacije između Kuvajta i Sarajeva

N. D.

(Foto: Jazeera Airways)

Kuvajtska Jazeera Airways će dodatno povećati operacije između grada Kuvajta i glavnog grada Bosne i Hercegovine Sarajeva, s tim da će aviokompanija održavati dva dnevna leta između dva grada. Počevši od 1. jula, iz Kuvajta će se odvijati jutarnja i predvečernja linija.

Dvostruka dnevna rotacija održat će se do 9. septembra, kada će biti smanjena na trinaest sedmično, nakon čega slijedi smanjenje na dvije sedmične od 16. septembra, prije njihovog završetka sezone 28. septembra.

Tokom špice ljetnog perioda putovanja u julu i avgustu, Jazeera Airways će biti dopunjena sa četiri nedjeljna leta Kuwait Airwaysa, što će rezultirati ukupno osamnaest nedjeljnih linija između dva glavna grada.

Uz najnovije dodatke, ove ljetne sezone na ruti ima ukupno 84.318 mjesta, od čega 82,8% pripada Jazeeri, dok ostatak Kuwait Airwaysu, piše Ex YU aviation.

Inače, današnji nestanak struje u cijeloj BiH i dijelovima regiona, izazov je bio i za Aerodrom Sarajevo, ali je uspješno prevaziđen.

– Usljed nestanka električne energije na području BiH i regiona, Međunarodni aerodrom Sarajevo uspješno je održao kontinuitet u poslovanju, unatoč izazovima koje je uzrokovala ova situacija.

Nestanak struje nije poremetio rad aerodroma, te su zahvaljujući efikasnom upravljanju kriznim situacijama, sve planirane aviooperacije realizovane prema redu letenja. Kako bi osigurao kontinuiranu funkcionalnost, aerodrom je preusmjerio prioritetne potrošače na alternativne izvore električne energije.

Ovaj incident naglašava važnost pripremljenosti i koordinacije u kriznim situacijama, a Međunarodni aerodrom Sarajevo potvrđuje svoju sposobnost da se nosi s izazovima i da osigura neometan rad unatoč vanrednim okolnostima.

Također, moramo istaći i maksimalne uložene napore svih pratećih službi (Granična policija BIH, UIO-Carinska ispostava aerodrom, BHANSA – kontrola letenja, Hitna pomoć i Profesionalna vatrogasna brigada – Aerodrom), poručeno je s Aerodroma Sarajevo.

Povezani članci