Marketing X Business

Jeep Wagoneer S: Prvi električni Jeep za globalno tržište imat će 600 KS

Marx.ba

(Foto: Jeep)

Marka Jeep, koja danas djeluje u sklopu grupacije Stellantis, predstavila je svoj prvi baterijsko-električni SUV namijenjen globalnom tržištu. To je Jeep Wagoneer S, koji će u prodaju prvo stići u SAD i Kanadi, a nakon toga i u ostatak svijeta. Bit će izrađen na zajedničkoj platformi grupacije, STLA Large, donekle prilagođenoj za ovaj moćni terenac.

Model će biti prodavan isključivo kao 100% električni, s deklariranim dosegom od 482 kilometra (300 milja) i snagom elektromotora od 600 KS. Proizvođač najavljuje da će mu ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi 3,4 sekunde, kao i da će instantni okretni moment iznositi više od 800 Nm. Sve to bit će upareno s poznatim terenskim ovjesom, pa će Wagoneer S biti pogodan kako za cestu, tako i za nešto teže offroad terene.

U tome će pripomoći i pogon na sve kotače te velike gume od 20″. Baterijski će sistem biti zasnovan na 400-voltnoj tehnologiji, a baterija od 100 kWh punit će se na brzom istosmjernom punjaču od 20% do 80% kapaciteta za samo 23 minute.

Kad je riječ o dizajnu, već na prvi pogled će biti jasno da se ovdje radi o modelu marke Jeep. Zadržan je prepoznatljivi robusni, ali uglađeni izgled, prožet crnim detaljima, uz dodatak rasvijetljene prednje maske, panoramskog krova i zadnjim spojlerom, piše Autonet.

Povezani članci