Marketing X Business

Još jedan iskorak: Sarajevo pokreće javni poziv za nove linije

Marx.ba

(Izvor: Aerodrom Sarajevo)

Aerodrom Sarajevo će u 2. kvartalu ove godine objaviti još jedan javni poziv za nove linije u 2025. godini. Naime, aerodrom intenzivno radi na linijama za Pariz, Barcelonu, Copenhagen, Budimpeštu, Prag, Berlin, Dusseldorf, Hamburg, Amsterdam ili Eindhoven.

Istovremeno, aerodrom ima cilj bazirati jednog prijevoznika u Sarajevu i tu najviše tipuju na Ryanair. Kako javlja Zamaaero, to će ići jako teško obzirom da Ryanair ima baze samo u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i Maroku, no nema baze nigdje drugdje. Teško da će krenuti sa bazama izvan ovih zemalja upravo u BiH.

Podsjetimo, Alen Šćuric, analitičar iz Hrvatske i jedan od najboljih poznavatelja stanja u avioprijevozu nedavno je sa Marx.ba rekao kako Aerodrom Sarajevo radi veoma dobar posao.

– Sarajevo raste izuzetno. Aerodrom Sarajevo ima više 20 posto više putnika nego je imalo 2019. godine i prema najavama za iduću godinu Sarajevo će i dalje rasti i vrlo vjerovatno preskočiti cifru od 1,5 miliona putnika u idućoj godini što je izuzetno dobro i na svemu tome treba čestitati njihovoj upravi. Rade ozbiljan posao. Definitivno imaju daleko najviše letova prema Bliskom Istoku kada se pogleda cijela regija, što je dosta logično, ali eto sad su krenuli sa Ryanairom, Wizzairom i ostalim kompanijama gdje je vrlo značajna količina letova prema zapadnoj Evropi tako da će Sarajevo nakon svih ovih povećanja imati vrlo zavidnu mrežu linija i prema Zapadu i prema Istoku. Zapravo je Aerodrom Sarajevo dobio onaj neki maksimum koji može imati, obzirom na svoje potencijale. Mogla bi tu doći još poneka linija prema Skandinaviji i nešto možda prema Parizu i Amsterdamu što fali, ali u principu više, manje to je to, poručio je.

sarajevo tourism sumit vertical banner
Partneri

Povezani članci