Marketing X Business

Marx.ba za volanom Chery Tiggo 8 Pro: Luksuzni Kinez, dobar način da se riješite predrasuda

N. D.

(Izvor: Marx.ba)

Mnoštvo je predrasuda u današnje vrijeme, prije svega zbog neiznanja ili ako je to nekome lakše svariti neupućenosti. To se odnosi i na automobile koji dolaze iz Kine, jer se mnogima teže naviknuti da sve dobro dolazi iskuljučivo sa zapada, aiko to odavno nije tako. Ustvari, najjednostavnije rečeno, geografija u ovom slučaju odavno ne znači ništa.

A druženje s jednim novim modelom proizvedenim u Kini je i za ekipu portala Marx.ba bio jako dobar način da se riješimo predrasuda. U najkraćem, vremena su se odavno promijenila. Kina ima svoje uzdanice, uz svo poštovanje još uvijek kvalitetnih ranije dokazanih brendova.

Chery je postao renomirano ime u automobilskoj industriji, a nama je na raspolaganju bio model Tiggo 8pro. Proizvođač za njega kaže kako je izvanredan SUV koji redefiniše granice luksuza, tehnologije i performansi. Naglasili su da svojim izuzetnim dizajnom, naprednim funkcijama i impresivnom snagom, Tiggo 8pro postavlja novi standard za mudre vozače koji traže izuzetno iskustvo vožnje.

Od nečega se mora krenuti, a mnogi se slažu da je cijena itekako bitna stavka. Tu ovaj model nema premca, jer teško će ga neko iz ove kategorije danas pobijediti na bh. tržištu kada se radi o cijeni. Ni manje ni više nego 66.000 KM, što je itekako prihvatljivo, kada se vidi šta nudi.

Ispod haube, Tiggo 8pro se može pohvaliti najsavremenijom tehnologijom motora 1.6TGDI, koja pruža uzbudljivu vožnju sa maksimalnom snagom od 136,5 KW i impresivnim obrtnim momentom od 275 Nm. Ubrzavajući od 0 do 100 km/h za samo 9,1 sekundu, ovaj SUV bez napora kombinuje snagu i efikasnost kako bi pružio uzbudljivo iskustvo vožnje.

Cheri će se pohvaliti i pažljivo odmjerenim dimenzijama, a treba reći da one, dužina 4722 mm, širina 1845 mm, visina 1705 mm i međuosovinsko rastojanje od 2710 mm. Sve ovo bez ikakve dileme osigurava prostranost.

Dovoljno je robustan za veliki SUV, linije su elegante, svjetlosne grupe originalne, taman kako treba. Čak i masivna prednja maska stilski odgovara cijelom paketu. Isto se može reći i za kabinu – prostrana je, kvalitetno urađena i sa čak tri velika ekrana. Komforna sjedišta su presvučena vještačkom kožom, elektro su podesiva, ispred vozača je digitalna instrumet tabla dijagonale 12,3 inča, koliko ima i centrali ekran. 

Upravljač je veliki, kao što i dolikuje “Tigu 8 pro”, komande su dobro raspoređene i lake za korištenje. Ispod centralnog grebana nalazi se treći, manji displej (osam inča) koji služi za podešavanje klima-uređaja. Pored su postavljeni i komande za izbor režima vožnje (Eko, Normal i Sport), kao i ručica sedmostepenog automatskog mjenjača koja svijetli.

A proizvođač je objasnio i joše neke detalje. Kako je rečeno, bezbjednost i povjerenje idu ruku pod ruku sa Tiggo 8pro sveobuhvatnim paketom sistema za bezbjednost vožnje. Opremljen sa VDC (dinamička kontrola vozila), ABS (sistem protiv blokiranja kočnica), ESP (program elektronske stabilizacije), sistemom pomoći pri kočenju, TCS (sistem kontrole vuče), EBD (elektronska distribucija sile kočenja), HSA (pomoć pri pokretanju na uzbrdici) i HDC (pomoć pri vožnji nizbrdo), ovaj SUV obezbjeđuje optimalnu kontrolu i stabilnost u različitim uslovima vožnje.

Bilo da se krećete krivudavim putevima ili zahtjevnim terenima, Tiggo 8pro vam obezbjeđuje kontrolu nad vozilom u svakom trenutku, poručuje proizvođač.

Povezani članci