Marketing X Business

Microlino Spiaggina: Skromno vozilo visoke cijene

Marx.ba

(Foto: Microlino)

Marka Microlino poznata je po svom jedinom proizvodu u segmentu četverocikala, malenom “bubble car” vozilu, modernoj inačici nekadašnje BMW Isette. Osmišljen u Švicarskoj, a proizveden u Italiji, Microlino je sada u Francuskoj, na sajmu u Parizu dobio i novu “mediteransku” izvedbu. Njeno ime je Spiaggina, što na italijanskom jeziku doslovno znači plaža.

I dalje je to maleni automobil (zakonski gledano četverocikl) u koji se ulazi kroz prednji kraj, ali u ovoj inačici dobio je platneni krov, inspiriran nekim sličnim kultnim modelima iz prošlosti, kao što su Fiat 600 Jolly ili Citroen Mehari. Tako je Microlino dobio i varijantu usklađenu s “dolce vita” stilom života, u kojoj mu krov može biti potpuno otvoren ili pak prekriven mekim platnom, prigodno dizajniranim poput ležaljke za plažu.

Proizvođač kaže da je model namijenjen entuzijastima za mikromobilnost i uživanje u ljetu, kao i ljubiteljima retro izgleda i modernih tehnologija i trendova, budući da je riječ o potpuno električnom vozilu, koje se ističe održivim materijalima poput veganske kože u unutrašnjosti. No, ti entuzijasti, žele li i kroz odabir vozila projicirati svoj životni stil, morat će biti dubokog džepa – 2,5 metra dug automobil koštat će ih 25.000 eura.

Za tu cijenu dobit će karakteristike poput doseg od 177 kilometara s jednim punjenjem baterije kapaciteta tek 12,5 kWh, ali i najvišu brzinu od 90 km/h, ako se u ovom mališanu odvaže toliko “potegnuti”. Punjenje se na kućnoj utičnici obavlja kroz 4 sata.

Iz Microlina kažu i da primjenu modela Spiaggina vide u hotelskim naseljima, na golf terenima i kao idealnog vozila za skoknuti do trgovine, ili pak za plažu koja vam nije predaleko, piše Autonet.

VEZANO

Marx.ba na promociji Chery Tiggo 4 Pro: Odličan omjer kvaliteta i cijene