Marketing X Business

Najplaćeniji sportisti na Olimpijskim igrama u Parizu: Jeste li čuli za čovjeka na prvom mjestu

Marx.ba

(Foto: Sky Sports)

Portal Sportico izdvojio je najplaćenije sportista na Olimpijskim igrama u Parizu, a španski golfer Jon Rahm ima najveću godišnju zaradu s 210 miliona dolara. Rahmovoj nevjerovatno visokoj plaći pridonio je bonus od devet znamenki kada se u decembru pridružio LIV Golfu, koji finansira državni fond Saudijske Arabije.

Na drugom mjestu, nakon Rahma, nalazi se košarkaš LeBron James (127,7 miliona dolara godišnje), zatim košarkaš Stephen Curry (101,9 miliona dolara). Na četvrtom mjestu je grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo (100,8 miliona dolara), a peti je američki košarkaš Kevin Durant (89,7 miliona dolara). Svaka od tih zvijezda zaradila je najmanje 45 miliona dolara prošle sezone od svog NBA ugovora i više od 40 miliona dolara od prihoda izvan terena. 

Šesto i sedmo mjesto zauzeli su golferi Rory McIlroy sa 77,9 miliona dolara te Scottie Scheffler sa 62,6 miliona dolara. Na osmom mjestu je košarkaš Joel Embiid (57,7 miliona dolara), a na devetom košarkaš Nikola Jokić sa zaradom od 54,7 miliona dolara. Deseto mjesto zauzeo je još jedan košarkaš, Devin Booker sa zaradom od 48,1 miliona dolara.

Inače, Novak Đoković je sa zaradom od 38,7 miliona dolara u prošloj godini, na 18. poziciji.