Marketing X Business

Nove linije: Uskoro sa Aerodroma Sarajevo za Oslo i Štokholm, tokom ljeta za Džedu

Marx.ba

(Izvor: Flyadeal)

Saudijski niskotarifni avioprijevoznik Flyadeal uvest će novu sezonsku ljetnu uslugu između Džede i Sarajeva, nadopunjujući letove između Rijada i glavnog grada Bosne i Hercegovine koje je započela prošle godine.

Nova linija u Džedi startovat će 4. juna i saobraćati četiri puta sedmično, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom, do 24. avgusta, sa avionom Airbus A320. Aviokompanija će također povećati broj operacija na svojoj liniji Rijad – Sarajevo, koja će raditi u istom periodu, povećanjem frekvencije sa prošlogodišnja tri sedmična leta na dnevne. Flyadeal će se direktno takmičiti protiv Flynasa na obje rute.

Inače, jučer je objavljeno da će glavni grad Bosne i Hercegovine uskoro direktnim linijama biti uvezan sa Oslom i Štokholmom. Direktno povezivanje sa skandinavskim zemljama rezultat je Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo.

Komisija za stručnu ocjenu je utvrdila da je na Javnoi poziv pristigla jedna blagovremena prijava, a u riječ je o aviokompaniji Norwegian Air As. Javni poziv, koji je bio otvoren do 12. februara 2024. godine, ima za cilj razvoj turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja putnika.

Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama od strateškog značaja te kao krajnji cilj ovog projekta Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija: Milano, Geteborg, London, Memingen, Brisel, Solun, Antalija, Izmir, Atina, Skoplje, Oslo i Štokholm.

Povezani članci