Marketing X Business

OpenAI iduće sedmice predstavlja direktnog konkurenta Googleovoj tražilici

Marx.ba

(Foto: OpenAI)

OpenAI planira javno predstavljanje usluge pretraživanja interneta pogonjene umjetnom inteligencijom, što će ga dovesti u direktnu konkurenciju s Googleom, navode američki mediji.

Reuters navodi kako je izvjesno da će OpenAI predstavljanje izvesti u ponedjeljak, samo dan prije Googleove godišnje konferencije I/O u utorak, na kojoj će interneti div predstaviti niz novih proizvoda koji koriste AI tehnologiju.

Bloomberg doznaje kako će ChatGPT ubuduće moći izravno povlačiti informacije s interneta i uključivati citate.

Industrijski posmatrači već dugo nazivaju ChatGPT alternativom za prikupljanje online informacija, iako se borio s pružanjem tačnih i stvarnih informacija. Microsoft Bing tražilica već je integrirala određene značajke ChatGPT-a za lakše pretraživanje traženih informacija. U međuvremenu, Google je najavio kako će generativna umjetna inligencija uskoro postati sastavni dio njegove tražilice.

Iako još uvijek ne postoje baš nikakve informacije o tome kako će funkcionirati OpenAI pretraživač, neki internet entuzijasti otkrili su kako bi isti od ponedjeljka mogao biti dostupan na adresi search.chatgpt.com.

Povezani članci