Marketing X Business

Ovo prirodno sredstvo za skidanje šminke moglo bi ublažiti znakove starenja

Marx.ba

(IZvor: X)

Bademovo ulje je sredstvo za skidanje šminke koje je također blagotvorno za našu kožu. Ima nekoliko zdravstvenih prednosti te se često koristi u proizvodima za njegu kože i kose. Sadrži mnoge hranjive tvari koje pomažu smanjiti znakove starenja i štite nas od oštećenja koja mogu biti uzrokovana izlaganjem ultraljubičastim zrakama.

Dermatologinja Swati Mohan objasnila je kako ga možemo koristiti.

Kada je riječ o uklanjanju šminke s očiju, posebno maskare i olovke za oči, može biti izazovno pronaći proizvod koji djeluje učinkovito. Mnoge su žene otkrile da je bademovo ulje vrlo učinkovito u uklanjanju šminke, budući da proces čini lakšim.

– Nježno je prema koži, učinkovito otapa šminku i sadrži hidratantna svojstva koja ostavljaju kožu hidratiziranom. Osim toga, ne ostavlja kožu masnom, piše HealthShots.

Dovoljnu količinu bademovog ulja nanesemo na dlan i njime nježno izmasiramo cijelo lice, posebnu pažnju posvetivši području oko očiju. Možemo koristiti ružinu vodicu ili običnu vodu da natopimo vatu, a zatim nježno istrljamo šminku. Nakon skidanja, bademovo ulje ne trebamo ispirati jer nudi nevjerovatne dobrobiti za kožu. Dermatologinja predlaže da ga ostavimo da odstoji na koži.

– Osobe s alergijama na orašaste plodove trebaju izbjegavati bademovo ulje za skidanje šminke. Prije redovne uporabe uvijek napravite test flasterom kako biste provjerili ima li nuspojava, zaključila je Swati Mohan.

Povezani članci