Marketing X Business

Podrška za korištenje Google Mapsa bez internetske veze stiže na WearOS

Marx.ba

(Foto: Google)

Google je ove sedmice predstavio novu seriju pametnih satova, Pixel Watch 3, koja, među ostalom, dolazi s podrškom za korištenje Google Mapsa bez internetske veze. Radi se, naime, o opciji koja je poprilično korisna za one koji će navigaciju na pametnom satu koristiti na mjestima gdje nema dostupnog signala.

Imajući na umu korisnost toga, Google je odlučio dovesti podršku za Google Maps bez internetske veze i na ostale satove s WearOS-om. Konkretnije, opcija je dostupna u beta verziji 11.140.0701.W Google Mapsa za Pixel Watch 2, a uskoro stiže i na druge s tim operacijskim sustavom.

Za korištenje Google Mapsa offline, potrebno je ući u aplikaciju na pametnom satu te kliknuti novu naredbu Offline Maps koja se nalazi tik iznad opcije Settings. Aplikacija će tada automatski preuzeti kartu područja korisnika te će ju sinkronizirati ostalim kartama na povezanom pametnom telefonu.

Trenutno nije poznato kada će ova opcija doći u stabilnu verziju aplikacije Google Mapsa za WearOS, ali pretpostavlja se da će se to dogoditi već kod sljedećeg većeg ažuriranja, piše Bug.