Marketing X Business

Saradnja sa sportskim brendom Puma: Porsche sada ima liniju patika

Marx.ba

(Izvor: Puma)

Porsche i Puma imaju dugu historiju saradnje i dijeljenja dizajnerske filozofije na patikama, a sada su se ponovo udružili. Predstavili su dva modela patika, ali i šest opcija odjeće kao što su dukserice, jakne, majice sa printom, trenerke i kratke hlače.

Prvi od dva para patika su LaMelo Ball MB.03, model koji potpisuje upravo LaMelo Ball, košarkaš NBA franšize Charlotte Hornets. Njegove patike dobijaju Porsche tretman s crno-žutom bojom inspirisanom fabričkim zlatnim farbanjem kultnog modela 930 Turbo, s logotipom Porsche na peti, a koštaju 135 dolara.

Drugi model je All-Pro Nitro ima cijenu od 140 dolara. Imaju gotovo identičan dizajn kao MB.03, ali s potpuno žutom bojom i suptilnim crnim detaljima. Čak ima i logotip Porsche Turbo u blizini pete, što ga čini ultra brzim, očigledno.

Porsche & Puma

Ovo nije prvi Porscheov upad u košarkaške patike. Brend se udružio s Pumom 2021. kako bi proizveo Clyde All-Pros.

Najnovija saradnja prikazuje kombinaciju atletizma i automobilske elegancije, stvarajući postavu. Iako je nekoliko košarkaških patika uzeto inspiraciju iz kultnih automobila, uključujući Adidas patike Kobea Bryanta s potpisom inspirirane prvom generacijom Audi TT i 14. modela patika s potpisom Michaela Jordana s dizajnom inspiriranim Ferrarijem, ove saradnje nisu nosile nikakav službeni brend odgovarajućih proizvođača automobila.

Međutim, takvi proizvodi, kao što su cipele i odjeća s markom proizvođača automobila, pomažu ovim proizvođačima automobila da stvore vlastiti žanr proizvoda za životni stil.

Povezani članci