Marketing X Business

Scandinavian Airlines započeo sa letovima iz Kopenhagena za Sarajevo

N. D.

(Foto: Aerodrom Sarajevo)

Scandinavian Airlines (SAS) započeo sa letovima iz Kopenhagena za Sarajevo, objavio je Aerodrom Sarajevo. Prvi let je obavljeno sinoć, a kako je rečeno, ostali su planirani 21. juna i 25. juna te svake srijede u periodu od 3. jula do 21. avgusta.

Avion kompanije Scandinavian Airlines je iz glavnog grada Danske u glavni grad Bosne i Hercegovine stigao za dva sata, a cijena leta u jednom smjeru, iz Sarajeva prema Danskoj, košta oko 100 eura, najavljeno je ranije sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Inače, rezultati Aerodroma Sarajevo su u ovoj godini jako dobri. Sarajevski aerodrom primio je prošlog mjeseca 151.152 putnika, što je obilježilo najprometniji maj do sada. Brojka predstavlja povećanje od 30,3% u odnosu na prošlu godinu.

U periodu januar-maj, sarajevski aerodrom je ukupno prevezao 520.466 putnika, što je povećanje od 30,2% u odnosu na 2023. godinu, odnosno dodatnih 120.670 putnika.

Sa aerodrom u Sarajevu dnevno polijeće dvadesetak aviona za brojne destinacije. Pored redovnih linija tu su nove sezonske linije od Milana, Brisela, Londona, Varšave te gradova u Grčkoj i tako dalje.

Podsjetimo, Sarajevski aerodrom ima 260.668 redovnih mjesta na tržištu u junu, što je značajno povećanje od 47,1% u odnosu na 2023. godinu i nastavak rasta najvećeg bh. aerodroma. Pegasus Airlines je najveći prijevoznik sa 10,8% kapaciteta.

Povezani članci