Marketing X Business

Sezona Aerodroma Sarajevo sa više od 30 aviokompanija i destinacija

Marx.ba

(Izvor: Aerodrom Sarajevo)

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) najavio je u ljetnoj sezoni 2024. ponovno uspostavljanje redovne linije za Abu Dhabi, Gothenburg, Oslo, Stockholm, Varšavu, Memmingen i Atinu, kao i uvođenje novih atraktivnih destinacija među kojima Milano, Brisel i Izmir.

– Također, u predstojećoj ljetnoj sezoni Sarajevo će opet biti povezano sa sezonskim destinacijama Bodrum, Antalya, Doha, Rijad, Monastir, Kuvajt, Hurgada i Solun. Dakle, možemo potvrditi da očekujemo do sada najbolju sezonu sa više od 30 aviokompanija i destinacija, potvrdili su za Fenu iz Aerodroma Sarajevo.

Napomenuli su da je Međunarodni aerodrom Sarajevo u kontinuiranim pregovorima sa više aviokompanija u cilju uspostavljanja novih ruta, kojim bi svakako Sarajevo i BiH učinili još atraktivnijom i dostupnijom turističkom destinacijom.

U vezi medijskih napisa da Salam Air, niskotarifna aviokompanija iz Omana, ipak neće letjeti iz Sarajeva za Muscat ovog ljeta, iz Sarajevskog aerodroma su naveli da odgovor na to pitanje treba dati ta aviokompanija, napominjući da uvođenje viza za građane bilo koje države pa tako i za Oman, ima uticaja na potencijal rute.

– Možemo potvrditi da je navedena ruta u prethodnoj ljetnoj sezoni zabilježila dobre performanse. No, uprkos činjenici da je BiH od 1. marta 2024. uvela vize za građane Omana, nadamo se da vizni režim i činjenica da u ovoj ljetnoj sezoni kompanija Salam Air ne obavlja letove, neće značajnije uticati na dolazak građana Sultanata Oman u Bosnu i Hercegovinu, koji za dolazak u našu zemlju u ponudi imaju značajan broj direktnih linija prema Sarajevu iz UAE i Saudijske Arabije, poručili su.

Povezani članci