Marketing X Business

Svi putevi iz Sarajeva od jeseni vode u Rim

Marx.ba

(Foto: Aerodrom Sarajevo)

Dugo očekivana direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim započinje 29. oktobra ove godine!
Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air uspostavit će cjelogodišnje letove sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, uz tri sedmične frekvencije i to utorkom, četvrtkom i subotom, poručili su s Aerodroma Sarajevo.

Uspostavljanje ove aviolinije je rezultat zajedničke saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Podsjećamo da je Vlada Kantona Sarajevo u okviru Programa subvencija za razvoj turizma i aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo već podržala dvije rute aviokompanije Wizz Air i to na relaciji Sarajevo – London koja se odvija dva puta sedmično, kao i avioliniju na relaciji Sarajevo – Abu Dhabi koja se odvija pet puta sedmično.

Direktna aviolinija na relaciji Sarajevo – Rim bit će treća po redu uspostavljena strateška destinacija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo na kojoj operira aviokompanija Wizz Air, a što je dodatna potvrda rezultata i aktivnosti Uprave aerodroma da osigura što više destinacija sa liste strateških ruta iz i za Sarajevo.

– Ovim ćemo omogućiti i brojnim zainteresovanim turistima iz Italije da posjete Sarajevo i BiH tokom cijele godine. Karte su dostupne online od danas putem stranice Wizz Air-a  https://wizzair.com  po cijeni već od 19.99 eura, naglasili su.

Povezani članci