Marketing X Business

Tailwind pokreće liniju iz Tuzle za Antalyju

Marx.ba

(Izvor: Aerodrom Tuzla)

Turski charter i leisure prijevoznik Tailwind će letjeti na sezonskoj charter liniji Antalya – Tuzla. Linija će se pokrenuti 22. juna i letjet će jednom sedmično, a termin će biti subota.

Kompanija na liniji ima konkurenciju Freebirda koji liniju leti već godinama, a koji ove godine povećava broj letova sa dva na tri sedmično. To znači da će Tuzla ove godine imati duplo više letova za Antalyu nego prošle godine. Sada će ih biti četiri, piše Zamaaero.

Inače, ovo je dobra vijest nakon što je prošlog mjeseca grčka aviokompanija Lumiwings obustavila je sve letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Podsjećamo, grčka aviokompanija od 18. decembra prošle godine, dva puta sedmično iz Tuzle je letjela za švedske gradove Stockholm i Halmstad, nizozemski Maastricht, njemački Saarbrucken i danski Esbjerg. Sve ove linije su obustavljene.

Ugovor Aerodroma Tuzla i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencije, koja je koncipirana tako da će novcem iz budžeta TK biti pokriveni eventualni gubici aviokompanije.

Prije obustave pomenutih pet linija, Lumiwings je odustao od letova za Istanbul s kojima su trebali startati 5. marta, a razlog i za tu odluku bila je loša prodaja karata.

Povezani članci