Marketing X Business

Tuniski avioprevoznik Nouvelair planira tokom ljeta povećanje broja letova iz naše regije

N. D.

(Izvor: Airlines-inform)

Tuniski avioprevoznik Nouvelair planira ove ljetne sezone povećati broj letova na tržišta bivše Jugoslavije i povećati kapacitet za 22,5% u odnosu na prošlu godinu. Iako je aviokompanija mrežni prevoznik, njene usluge za Banja Luku, Beograd, Ljubljanu, Sarajevo i Skoplje obavljaju se kao redovni čarter, što znači da imaju unaprijed definisan raspored i voze tokom cijele ljetnje sezone, ali se karte prodaju isključivo preko turoperatora ili kao dio turističkih aranžmana.

Ovog ljeta aviokompanija će ponuditi maksimalni kapacitet od 22.655 sjedišta za svoje letove za Beograd, 6.549 za Ljubljanu, 6.195 za Skoplje, 5.664 za Banja Luku i 4.248 sjedišta na sarajevskoj liniji. Kapacitet će se povećati na svim rutama i ostati gotovo isti na poslovima u Ljubljani.

Prijevoznik planira započeti letove između Monastira i Beograda ovog leta 22. maja i obavljat će šest sedmičnih letova između dva grada u junu, julu, avgustu i septembru, kao i tri sedmične rotacije u oktobru. Pored toga, u junu i septembru će obavljati jednu sedmičnu liniju između ostrva Đerba i glavnog grada Srbije.

U Ljubljani, Nouvelair planira da počne sa radom iz Monastira 1. maja i da obavlja sedmičnu liniju do 23. oktobra. Osim toga, u julu i avgustu će saobraćati jednom sedmično od Đerbe do glavnog grada Slovenije. Aviokompanija se vraća u Banja Luku 5. juna sa jednom sedmičnom linijom iz Monastira, koja se povećava na dva sedmična u julu, avgustu i septembru. Aviokompanija planira da od 3. juna do 30. septembra obavlja dva sedmična leta između Monastira i Skoplja, dok će Sarajevo imati sedmičnu liniju iz tuniskog primorskog grada od 13. maja do 21. oktobra, produžavajući operacije za više od dva mjeseca u odnosu na prošlu godinu.

Unatoč tome što su prošle godine imali sedmičnu liniju između Monastira i Zagreba, od juna do kraja septembra, letovi do sada nisu dodani u sistem za ovu godinu, iako su promjene i dalje moguće jer se letovi dogovaraju s turoperatorima. Sve usluge će održavati jedan od 11 aviona Airbus A320 sa 177 sjedišta, piše Ex YU aviation.