Marketing X Business

Turistička zajednica KS raspisuje još jedan Javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja

Marx.ba

(Foto: Visit Sarajevo)

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje još jedan Javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo.

– Nakon rekordnih brojki koje stižu sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo i povećanja turističkog prometa za čak 50 posto, nastavljamo s otvaranjem novih avionskih ruta koje će uvezati Sarajevo s evropskim metropolama i strateškim destinacijama, poručili su.

Cilj javnog poziva jeste razvoj turizma na području Kantona Sarajevo subvencioniranjem aviokompanija, uspostavljanje novih destinacija, povećanje broja putnika u aviosaobraćaju i osnaživanje turističkog sektora. Pravo učešća na Javnom pozivu imaju pojedinačne aviokompanije koje su registrovane za pružanje usluga aviosaobraćaja i koje ispunjavaju Kriterije za odabir prijava i dodjelu sredstava:

– Aviokompanije koje donesu odluku da uspostave bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

– Aviokompanije koje otvaraju nove destinacije za Sarajevo

– Aviokompanije koje uvode jednu ili više strateških ruta za Sarajevo, u skladu s listom strateških ruta definisanom od strane Međunarodnog aerodroma Sarajevo

– Aviokompanije koje uvode letove na postojećim strateškim rutama za Sarajevo, a na kojima trenutno ima uspostavljeno 5 ili manje letova sedmično

– Aviokompanije koje uvode dugolinijske letove u trajanju preko šest sati za Sarajevo.

Kako je rečeno, javni poziv ostaje otvoren do 01. oktobra 2024. godine.