Marketing X Business

Uspješna predsezona u Međugorju, Amerikanci se vratili u velikom broju

Marx.ba

(Foto: Društvene mreže)

Međugorje u prvom kvartalu ove godine bilježi pozitivne turističke rezultate i uspješnu predsezonu, a uz domaće goste, u jednom od najvećih hodočasničkih mjesta u svijetu, trenutno su najbrojniji turisti iz SAD, Španije, Francuske i Ukrajine.

U Međugorje se u većem broju vraćaju i hodočasnici iz SAD, a kako kaže direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Općine Čitluk Ante Kozina, to se događa prvenstveno zbog toga što je uvedena direktna zračna linija iz SAD prema Dubrovniku. Osim njih, u Međugorju trenutno borave i gosti iz Ukrajine, Španije, Italije i Francuske.

Što se tiče predsezone, Kozina ocjenjuje da je bila dobra, a jedan od razloga je i taj što je ove godine Uskrs bio ranije, 31. ožujka.

– Nama sezona počinje za Cvjetnicu, to je nedjelja prije Uskrsa i traje do Svih svetih, 1. novembra. Ove godine očekujemo stabilizaciju dolaska stranih gostiju i s optimizmom očekujemo turističku sezonu, rekao je Kozina.

U Međugorju je zadnjih mjeseci zabilježeno značajno povećanje hodočasničkih grupa engleskog govornog područja, posebno iz Amerike, a glavni razlog tome je nemogućnost hodočašćenja u Svetu zemlju zbog ratnih nemira, pa većina agencija preusmjerava svoja hodočašća upravo u Međugorje, piše HMS.

Povezani članci