Marketing X Business

Vijeće stranih investitora obilježilo je 18 godina uspješnog rada u Bosni i Hercegovini

Marx.ba

(Foto: FIC)

Vijeće stranih investitora (Foreign Investors Council), obilježilo je 18 godina uspješnog rada u Bosni i Hercegovini. Tokom gotovo dvije decenije postojanja, ova organizacija je postala ključni akter u unapređenju investicijske klime i poslovnog okruženja u zemlji.

Od osnivanja, Vijeće stranih investitora je neumorno radilo na prevazilaženju brojnih izazova s kojima se suočavaju strani i domaći investitori. Kroz aktivnu saradnju s vlastima i relevantnim partnerima, Vijeće je dalo značajan doprinos stvaranju boljih uslova za poslovanje, što je rezultiralo mnogim uspjesima i poboljšanjima u investicijskoj klimi.

– Kontinuirana podrška svih naših članica koje su do sada investirale više od 9 milijardi konvertibilnih maraka u BiH je od vitalnog značaja za realizaciju naših aktivnosti i izradu preporuka za poboljšanje poslovnog ambijenta, čime značajno doprinose ostvarivanju temeljne misije i vizije Vijeća stranih investitora, istaknuo je predsjednik Vijeća stranih investitora, Branimir Muidža.

Ostvareni rezultati ne bi bili mogući bez kontinuirane podrške sponzora i partnera. Tokom svih ovih godina, Vijeće stranih investitora uvijek je imalo podršku kompanija i organizacija koje su prepoznavale njihovu misiju i viziju.

Ovaj put za ceremoniju obilježavanja 18.godišnjice posebna zahvalnost ide generalnom sponzoru Heidelberg Materials BiH, te zlatnim sponzorima BBI Banka, Raiffeisen Banka, Telemach i Lukavac Cement. Događaj je podržan i od strane srebrenih sponzora: Adriatic Metals, Messer i Telemax, te bronzanih sponzora EuroLimun i ProCredit Banka, kao i partnera Coca-Cola Hellenic i Molson Coors. "Ponosna sam na sve što smo postigli tokom ovih 18 godina.

– Naš rad je bio usmjeren na poboljšanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini, a uspjehe koje smo ostvarili dugujemo našim članovima, partnerima i saradnicima. Zahvaljujem se svima koji su podržavali naš rad i vjerujem da ćemo zajedno nastaviti graditi bolje poslovno okruženje u budućnosti, izjavila je Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora.

Vijeće stranih investitora će i dalje ostati posvećeno svojoj misiji unapređenja poslovnog okruženja i podrške investitorima. Uz podršku naših partnera i sponzora, nastavit će raditi na projektima i inicijativama koje će doprinijeti ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine. Proslava godišnjice održana je u Sarajevskoj Vijećnici, gdje je prisustvovalo oko 200 zvanica, uključujući i Ministra vanjskih poslova BiH, Elmedina Konakovića, i Federalnog ministra rada i socijalne politike, Adnana Delića. Goste i partnere zabavljala je Nina Badrić, doprinoseći svečanoj atmosferi ovog značajnog događaja.

Povezani članci