Marketing X Business

Voda s okusom jabuke i cimeta: Zašto je dobro piti

Marx.ba

(Foto: Pixbay)

Vode s okusom ugodan su način da nas hidratiziraju i pospješuju detoksikaciju tijela. Nutricionisti predlažu varijantu na bazi jabuke i cimeta, također izvrsnu za one koji žele poboljšati probavu i imati jače antioksidativno djelovanje.

Od velikog broja voća i povrća možete napraviti izvrsne vode s okusom (detox vodu). Ovi napici, koji se pripremaju vrlo jednostavno i brzo, iskorištavaju blagotvorna svojstva aktivnih sastojaka voća i povrća te stoga mogu imati, ovisno o varijanti pripreme, različite učinke: osvježavajuće, drenirajuće, detoksikacijsko itd.

Priprema detox vode od jabuke i cimeta

1. Ulijte hladnu vodu (obično 1 litar) u posudu i dodajte 1 štapić cimeta i 1 ili 2 jabuke.

2. Za bolje oslobađanje hranjivih tvari prisutnih u jabuci, bolje ju je malo zgnječiti prije potapanja u vodu.

3. Stavite vodu u hladnjak na najmanje 4-5 sati (možete ostaviti i duže ovisno o intenzitetu okusa koji želite dobiti).

4. Pijte vodu izravno dok konzumirate jabuku ili prvo filtrirajte piće.

Svojstva vode s okusom jabuke i cimeta

Jabuka sadrži antioksidanse, fitosterole i pektin, vlakno topivo u vodi koje potiče crijevnu peristaltiku i smanjuje razinu holesterola u krvi, piše Novi list.

Cimet je snažan prirodni antioksidans, stimulira cirkulaciju krvi i pomaže u smanjenju holesterola u krvi.

Također ima antibakterijska, antiseptička, stimulirajuća i probavna svojstva.