Marketing X Business

Volkswagen najavio električni automobil od 20.000 eura

Marx.ba

(Foto: Volkswagen/Facebook)

Volkswagen se priprema za predstavljanje ulaznog električnog modela koji će koštati od 20.000 eura.

U Volkswagenu još uvijek kriju detalje, ali uprava je dala zeleno svjetlo za električni automobil koji će debitirati 2027. godine. Kompanija je dodala da već neko vrijeme radi na tome da ponudi kompaktna i pristupačna električna vozila u cjenovnom rangu oko 20.000 eura.

Nadolazeći električni model će biti namijenjen evropskom tržištu, a teaser otkriva da je riječ o hatchbacku futurističkog izgleda koji se čini kao kombinacija modela ID.3 i e-Up. Iako se ne može mnogo toga vidjeti, uočljivi su zaobljena prednja maska i zakrivljeno vjetrobransko staklo koje se “ulijeva” u blago nagnut krov. Tu su i zaobljeni lukovi točkova te valoviti zadnji dio.

– Generacije ljudi povezuju snažne brendove Volkswagen Grupe sa svojim prvim automobilom, kao i pristupačnom mobilnosti. Kao grupa sa snažnim brendovima, mi nastavljamo ovu društvenu odgovornost. Zbog toga sam veoma zadovoljan što ćemo lansirati projekt okrenut ka budućnosti. Riječ je ulaznoj električnoj mobilnosti iz Evrope za Evropu, izjavio je Oliver Blume, direktor Volkswagen Grupe.

Povezani članci