Marketing X Business

Prije planiranog roka: Britanski Tide izgradio najviši modularni toranj u Evropi

Marx.ba

(Izvor: Tide Construction)

Britanska građevinska kompanija Tide objavila je da je izgradila najviši modularni toranj u Evropi. Neboder Enclave nalazi se u Londonu, ima 50 spratova i visok je 163 metra te preuzima rekord od Ten Degreesa, tornja s 35 spratova koji se nalazi unutar istog kompleksa u College Roadu, u londonskoj četvrti Croydon, a dovršen je 2020. godine.

Tide je projektirao i izgradio toranj u partnerstvu sa svojom sestrinskom firmom Vision koja se bavi razvojem i proizvodnjom modularnih građevinskih rješenja. Tide je tokom gradnje koristio tehnologiju kojom je vrijeme potrebno za planiranje, projektiranje, proizvodnju i transport modularnih dijelova potrebnih za izgradnju upola smanjeno u usporedbi sa standardnim metodama.

(Izvor: Tide Construction)

Neboder u kojem se nalazi 937 stanova izgrađen je na površini od 2.000 kvadratnih metara. Radovi su završeni dva mjeseca prije planiranog roka.

– Fantastično je da smo ovako značajan projekt završili za samo 28 mjeseci. College Road pokazuje mnoge prednosti modularne gradnje i mogućnosti kako se ograničeni prostor može transformirati u vrijednu nekretninu s gotovo hiljadu stanova. Javni prostor je revitaliziran na učinkovit i održiv način, rekao je John Fleming, predsjednik kompanija Tide Constructions i Vision Modular Systems.