Marketing X Business

Potvrđuju se prognoze koje smo objavili: Rekordna sezona u Neumu

Marx.ba

(Foto: Društvene mreže)

Nakon uspješne predsezone, ugostitelji, hotelijeri i iznajmljivači, očekuju rekordnu ljetnu sezonu u Neumu. Ovaj bh. grad, sve je atraktivnija turistička destinacija. Posljednjih godina, ulagalo se u infrastrukturu, a uz domaće, najbrojniji su gosti iz regije.

U jedinom bh. gradu na moru – Neumu, turistička sezona uspješno je startala. Plaže su pune kupača, prenosi BHRT.

U Neum uglavnom dolaze gosti iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke i zemalja istoka. Najbrojniji su ipak domaći gosti iz Bosne i Hercegovine. Masovniji dolazak gostiju očekuje se tokom jula i avgusta.

Podsjetimo, prije više od mjeseca dana načelnik Neuma Dragan Jurković je za Marx.ba najavio ovakav rasplet događaja.

– Što se tiče predsezone mislim da možemo biti zadovoljni kako stvari sada izgledaju. Kapaciteti su u predsezoni popunjeni oko 90 posto što je jako dobro. Predsezona će sigurno biti bolja od ovih prethodnih. Najave za sezonu su jako dobre, i ono pokazatelja za postesezonu govori isto, iako još uvijek ima vremena. Sve bi nekako trebalo biti dobro popunjeno i očekujemo rekordnu godinu i što se tiče finansijskog dijela, ali i što se tiče broja noćenja.

Ukoliko ne bude nekih promjena na svjetskom tržištu, odnosno sitiuacijama u svijetu, očekujemo da bi ovo trebala biti sezona bolja od one iz 2019. koju mi uzimamo kao referentnu po broju noćenja, a kada se radi o finansijskom dijelu, od svih dosadašnjih. Nadamo se da će vremenske prilike i ekonomska situacija biti povoljne i da će tako rekordi biti oboreni, naglasio je načelnik Neuma Dragan Jurković.