Marketing X Business

Fitness trener otkriva tri ugljikohidrata koja doprinose mršanju

Marx.ba

(Foto: Ilustracija)

Ugljikohisrati često imaju lošu reputaciju kada je u pitanju mršanje, ali nisu svi ugljikohidrati odgovorni za debljanje. Iznenađujuće je da neki ugljikohidrati mogu biti ključni za osiguravanje energije, podršku metabolizmu i sagorijevanje masnoća. Postoji mnogo različitih vrsta ugljikohidrata, a njihovim mudrim odabirom ne samo da možemo izgubiti kilograme, već i zadovoljiti svoje želje za hranom.

Fitness trener s nekoliko stotina hiljada pratitelja na TikToku, Trent Harrison, otkrio je tri izvora ugljikohidrata koje “ne jedemo” dovoljno, a koji su zapravo “nevjerovatni” za mršanje i mogu nam pomoći da izgubimo masnoće “bez napora”. Evo njegove tri preporuke.

1. Tortilje od cjelovitog pšeničnog brašna

Njegov prvi izbor su tortilje od cjelovitog pšeničnog brašna.

– Obožavam ih jesti uz jaja, ističe trener, izvještava SheFinds.

Dodao je da su izvrsne za doručak.

– Ove tortilje sadrže 12 grama vlakana po tortilji. Razlog zašto želite ugljikohidrate bogate vlaknima jest taj što vlakna pružaju više energije i duže vas drže sitima, objašnjava Harrison.

2. Batat

Batat je još jedan preporučeni izvor ugljikohidrata. Slatkastog okusa i bogat vlaknima, odličan je za održavanje energije tokom dana te podržava zdravo mršanje.

3. Voće

– Obožavam grickati voće cijeli dan između obroka, kaže trener.

Najbolje voće za zdravi izvor ugljikohidrata jest ono bogato vlaknima, vitaminima i mineralima. Također, važno je birati voće s niskim udjelom šećera. Bobičasto voće, jabuke, kruške i banane samo su neki od primjera. Ovi izvori pružaju kombinaciju vlakana i vitamina te sadrže ugljikohidrate koji se sporije probavljaju, što može podržati sitost i zdravo upravljanje težinom, piše Indexfit.