Marketing X Business

Admir Rahimić za Marx.ba: Hajriz Brčvak i ja kupujemo 40 automobila da ljudima olakšamo život

N. DEMIROVIĆ

(Foto: Autoceste FBiH)

Kako je potvrđeno iz udruženja Pomozi.ba, Hajriz Brčvak i Admir Rahimić, ljudi velikog srca, donirat će 40 automobila porodicama s poplavljenih područja, a Rahimić je govorio za Marx.ba.

On kaže da ne bi da da se pogrešno shvati i da nekome izgleda kao da on i njegov prijatelj sebe stavljaju u prvi plan. Prema njegovim riječima, oni su osjetili da ljudima treba pomoć i tu njih dvojica ne vide ništa neobično.

– Dugo godina traje poznanstvo između Hajriza i mene. Nakon ovih tragičnih događaja on me je nazvao i razgovarali smo o tome šta nas dvojica možemo uraditi kako bi pomogli. Nakon što smo saznali da će država donirati kuće odlučili smo da kupimo potrebna vozila. Cilj je da tim ljudima pomognemo da prevaziđu tešku situaciju i da im olakšamo život, rekao je za Marx.ba Rahimić koji je učestvovao u akcijama i preko Fudbalskog kluba Velež.

Brčvak i Rahimić žive u Njemačkoj, a u toj zemlji će biti i kupljeni automobili marke Toyota.

– Trenutno se radi na procedurama, a automobile ćemo dostaviti u Bosnu i Hercegovinu. Vidjet ćemo da li će se uspjeti da ti automobili budu oslobođeni PDV-a i carine, a ako to ne bude slučaj morat ćemo uplatiti još 35 posto sredstava, istakao je Rahimić i naglasio je Elvir Karalić iz udruženja Pomozi.ba dao mogućnost da sve ide preko udruženja, na čemu su mu izuzetno zahvalni.

Treba naglasiti da je donacija za koju su se odlučili Brčvak i Rahimić, veća od milion KM.

VEZANO

Petar Ćorluka, vlasnik Violete za Marx.ba: Uradit ćemo sve iz temelja onima kojima je to najpotrebnije