Marketing X Business

Počelo drugo izdanje Međunarodne konferencije logistike u BiH

N. D.

(Foto: Marx.ba)

U organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine danas je počela Druga Međunarodna konferencija logistike u BiH, koja će trajati dva dana u hotelu Hills u Sarajevu. Na konferenciji će učestvovati logistički stručnjaci, špediteri, prijevoznici i distributeri, koji će se u okviru panel sesija moći informirati o aktualnostima u ovoj branši.

Ove godine je tu više od 200 kompanija i eksperata, te 38 panelista.

– Dobrodošli na Drugu međunarodnu konferenciju logistike u Bosni i Hercegovini koju organizira Komora. Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo što imamo ovoliki broj sudionika i partnera. Ova dva dana ćemo slušati eksperte iz oblasti logistike, transporta, skladištenja, pa čak i novih tehnologija koje se dotiću robotike. Govorit ćemo koje su prilike i izazovi, ali i štete koje nastaju novim evropskim direktivama. Naravno osvrnut ćemo se na nemile događaje koji su nas nažalost zadesili, rekao je između ostalog Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

Kako je najavljeno, cilj Konferencije je postati mjesto okupljanja, na kojem će se govoriti o uspješnim projektima implementacije logističkih rješenja u različitim industrijama, ali i izazovima u ovoj oblasti.  Vodeći regionalni i međunarodni stručnjaci podijelit će svoje savjete i iskustva iz oblasti logistike, kao i konkretne primjere kako rješavaju kompleksne izazove unutar ove industrije.

Teme konferencije su: logistički trendovi i izazovi (robotika i automatizacija logističkih sustava, planiranje i upravljanje logističkim rizicima i sl.), multimodalni logistički lanci (trendovi i izazovi u pomorskoj logistici, logistika transportnih terminala,  željeznički i cestovni logistički lanci), intralogistika, upravljanje skladištenjem, auto-id, pakiranje, city logistika, logistika i digitalizacija lanaca opskrbe, optimizacija logističkih troškova, održiva i e-logistika.

Učesnici Međunarodne konferencije logistike u BiH imat će priliku da direktno razgovaraju s predstavnicima institucija,  upoznaju međunarodno priznate stručnjake i predstavnike poslovne zajednice, informiraju se o aktualnim problemima u ovoj oblasti i što je najvažnije- razgovaraju o mogućim pristupima za njihovo rješavanje.

VEZANO

Vanjskotrgovinska komora BiH: Ukidanje viza će olakšati poslovanje bh. kompanija na Kosovu