Marketing X Business

Korisno je znati: Aplikacija koja može osloboditi bespotrebno zauzet memorijski prostor

Marx.ba

(Foto: Ilustracija)

Express Cleaner, baš kao što je to lako zaključiti prema njenom samom nazivu, aplikacija je koja će temeljito pregledati unutrašnju memoriju telefona te pronaći datoteke koje bespotrebno zauzimaju katkada dragocjen memorijski prostor i omogućiti da ih se jednostavno ukloni.

Naravno, da bi aplikacija mogla odraditi ono čemu je namijenjena, potrebno joj je dati odgovarajuće dozvole, a jednom kada je to učinjeno, odmah je moguće pokrenuti pretraživanje pametnog telefona kako bi se identificirale nepotrebne datoteke.

Zgodno je to što Express Cleaner omogućava čišćenje samo pojedinih dijelova pametnog telefona kao što je mapa gdje se pohranjuju preuzete datoteke, a tu je i mogućnost uklanjanja starijih fotografija kao i pregled aplikacija koje zauzimaju najviše memorijskog prostora. Dakako, tu su i proširene mogućnosti, kao i čitav niz drugih zgodnih i praktičnih detalja.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no za sve je mogućnosti (tu se misli na one zanimljive dodatne opcije kao što je mogućnost da se očisti prostor koji zauzimaju datoteke povezane s Whatsappom ili uklanjanje duplih slika te drugo), potrebno plaćati pretplatu od 11,99 eura godišnje za izdanje Pro, piše Bug.

VEZANO

Huawei predstavio HarmonyOS Next, sistem koji će konkurirati Androidu