Marketing X Business

ARTBAT kao kruna festivalskog ljeta u Sarajevu

Š.M.

U ljetnim mjesecima, Sarajevo zasigurno postaje epicentar kulturnih događanja, umjetnosti, gastronomije i dobre zabave. Ovaj grad postaje sinonim za odličan provod i nezaboravno ljeto uz odličnu festivalsku atmosferu.

Tokom ovog perioda, Sarajevo se već dugi niz godina transformira u pravu oazu kulture i zabave. Na samom početku sezone, Garden Of Dreams festival privukao je mnoštvo ljudi svojim kulturno-muzičkim sadržajem. Prvi dan festivala je obilježen nastupima lokalnih i regionalnih muzičkih zvijezda na Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Velahavle, Who See, Artan Lili i Vojko V su svojim nevjerojatnim izvedbama ostavili publiku bez daha, a vrhunac večeri bio je nastup svjetski poznatog glazbenika Toma Odella. Drugi dan je bio posvećen elektronskoj muzici i pružio je priliku za ples i nezaboravne trenutke uz izvođače poput Ame, Chris Liebing, Woo York i Recondite.

Sarajevo je također predstavilo i “Kulturu na ulice2023!”, specijalni program u organizaciji Narodnog pozorišta Sarajevo koje je zadovoljstvo svih, kulturna i muzička dešavanja iz ustanova izvukao na javne prostore. Program je počeo 16. juna koncertom hora Opere NPS na Bijeloj tabiji, potom su uslijedile predstave, performansi i nastupi raznih umjetnika pojedinaca i grupa. Program će trajati do kraja septembra, a publiku očekuje još mnoštvo dramskih, baletskih i operskih predstava na trgovima u Kantonu Sarajevo, izložbe, likovne kolonije, te koncerti klasične i savremene muzike.
Nedugo zatim počele su 27. “Baščaršijske noći”, ljetni festival u organizaciji JU Bosanski kulturni centar KS. Festival je otvoren multimedijalnom izložbom “Priče iz Templa” i sjajnim koncertima na Metalcu. Publika je imala priliku uživatu u nastupima domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda.

Sarajevo Premium Nights 2023 je ekskluzivni poslovni i korporativni događaj koji će se održati početkom mjeseca augusta, tačnije 10.08.2023 godine, kao uvertira i dan pred otvaranje Sarajevo Film Festivala 2023. Kompanije Business Concierge Center Sarajevo & Topcom Agencija predstavljaju jedinstveno premium ljetno iskustvo Premium Business & Corporate Event Concepta. Ova jedinstvena prilika omogućava korporativnim partnerima projekta da u opuštenoj atmosferi i prisustvu svojih poslovnih partnera te prijatelja predstave svoje najnovije proizvode i tehnološke inovacije.

Vrhunac ljeta je Sarajevo Film Festival, jedan od najvećih filmskih festivala u Europi, koji donosi ne samo kvalitetna filmska ostvarenja, već i mnoštvo zabave. Osim filmskih projekcija, plato Skenderija postaje središnje mjesto okupljanja ljubitelja hip-hop i elektronske glazbe, uz nevjerojatne nastupe DJ-eva.

Sve ovo kulminira završnicom ispred Vječne vatre, gdje će nastupiti svjetski popularni Artbat. Ovaj dvojac talentiranih DJ-eva i producenata iz Kijeva, Artur i Batish, će označiti spektakularan završetak festivalske atmosfere u Sarajevu.

Njihov portfolio se nadovezuje na seriju od oko 10 uspješnih izdanja koja su se našla na svjetskim top listama i osvojila brojne plesne podijume širom svijeta.

Njihove numere imaju impresivan kapacitet da napajaju i plesne podijume i ogromne arene energijom i pogonom. I to su samo razlozi zbog kojih mnoge renomirane umjetnike privlači Artbatova muzika.