Marketing X Business

Kompanija iz regiona gradi skladište vrijedno 13,5 miliona eura

Š.M.

Centar će zauzimati više od 15.000 kvadratnih metara prostora

Zbog povoljne geografske pozicije, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao optimalno mjesto za budući Logistički distributivni centar kompanije Pevex.

Kompanija Pevex d.d. sa sjedištem u Zagrebu planira izgraditi suvremeni logistički distributivni centar na lokaciji Jankomir. Ovaj centar će zauzimati više od 15.000 kvadratnih metara prostora, uključujući manipulativne površine, cestu i zelene površine.

Projektgradnja plus d.o.o. iz Slavonskog Broda je odabrana kao izvođač radova za ovu investiciju vrijednu gotovo 13,5 miliona eura, a planirani završetak radova je predviđen sredinom 2024. godine. Rechner d.o.o. iz Osijeka je odgovoran za projektovanje i nadzor, dok je glavni arhitekt projekta Bruno Rechner. Izvođenje radova će nadzirati firma Extructa d.o.o. iz Zagreba.

Zahvaljujući povoljnoj prometnoj povezanosti, blizini zagrebačke obilaznice i pristupu autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao optimalna lokacija za budući Pevexov Logistički distributivni centar.

Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave Pevexa, naglasio je da je ova godina obilježena značajnim kapitalnim ulaganjima koja će doprinijeti daljnjem rastu i razvoju kompanije. Investicijski ciklus, jedan od najvećih u proteklih nekoliko godina, započeo je modernizacijom prodajnog centra u Virovitici, a nastavlja se izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu. Kompanija također razmatra još nekoliko lokacija za buduće investicije, s ciljem da u kratkom vremenskom razdoblju dostigne 40 prodajnih centara širom Hrvatske.

Centralno skladište PEVEXA na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.