Marketing X Business

Veliki napredak u regionu: Hrvatska 2025. dobiva ‘automatik’ hotel

Š.M.

Poslovni.hr

Automatizirani hoteli u kojima nema klasične recepcije niti standardnih hotelskih “ljudskih” usluga već duže vrijeme posluju u Europi, a prvi takav hotel početkom 2025. godine dobit će i Hrvatska.

Zanimljivo je da se Hotel HOP IN neće nalaziti u Zagrebu niti na Jadranu već u – Osijeku. Radi se o projektu kompanija HOP IN i Cras, koje se i inače bavi automatizacijom zgrada, posebno u hotelijerstvu. Bit će to i svojevrsna sinteza svih njihovih do sada prikupljenih znanja, tehnologije i iskustva.

Poslovni ljudi, sportaši…
Kako pojašnjava Jožef Viszmeg, direktor Crasa, radi se o projektu vrijednosti osam miliona eura, a njegov razvoj krenuo je prije godinu dana. Projekt je trenutno prijavljen na EU projekte i iščekuje se rješenje o njegovu sufinanciranju.

Poslovni.hr

Hotel koji će se nalaziti u prostoru bivšeg objekta Panonija uz Avenue Mall u Osijeku, imat će 49 soba i apartmana te će moći primiti stotinjak gostiju. U fokusu su im poslovni ljudi, aktivni turisti te sportaši, pa će se u objektu nalaziti i konferencijska sala te prostor za rekreaciju s bazenom i saunama.

“HOP IN želimo koncipirati kao jedinstven model gdje bismo okupili sve lokalne proizvođače namještaja te stvari koji trebaju biti u hotelu. Samim tim, dat ćemo im prostor da ujedno to bude i njihov showroom. Konkretno to znači da jedan dobavljač koji oprema kompletno kupaonicu ili sobu može opremiti više njih u drugačijem stilu i da njemu to bude ujedno i izložbeni prostor. Svaka soba može biti drugačija i na svakom tom proizvodu bi bio QR code koji bi direktno vodio prema proizvođačima”, pojašnjava Viszmeg, navodi Poslovni.hr.

Cijeli hotel projektiran je da koristi isključivo električnu energiju za potrebe grijanja, hlađenja i ostale sadržaje koja se treba proizvesti iz sunčane elektrane postavljene na objekte hotela. Za potrebe ispiranja sanitarnih čvorova, previđeno je korištenje akumulacije kišnice.

Poslovni.hr