Marketing X Business

Elon Musk ima ideju: Novim korisnicima Twittera naplaćivat će 1 dolar godišnje

Marx.ba

(Izvor: Commsroom)

Ako se želite pridružiti X-u, servisu prije poznatom kao Twitter, putem svoje web stranice na Novom Zelandu i Filipinima, za tu ćete privilegiju morati odvojiti nešto više od 1 dolara godišnje.

Pretplata, dio takozvanog programa Not A Bot (nije robot), počinje u te dvije zemlje i osmišljena je da “pojača naše već značajne napore da smanjimo neželjenu poštu, manipulaciju našom platformom i aktivnost botova”, objavio je X u nepotpisanoj objavi u centru za pomoć, piše Verge.

Novi korisnici weba na Novom Zelandu i Filipinima morat će također potvrditi svoj račun telefonskim brojem. Fortune je prvi izvijestio da će Musk novim korisnicima naplaćivati 1 dolar godišnje malo prije X-ove objave.

X-ov post ne objašnjava zašto je nova pretplata od 1 dolar samo za nove korisnike koji se pridružuju putem weba, a ne mobilne aplikacije, ili zašto se Not a Bot uvodi samo u dvije zemlje. Pretpostavka bi bila da je X vidio više aktivnosti botova iz ovih regija od ostalih te da je puno lakše stvoriti hrpu lažnih računa putem web stranice.

– Novi korisnici koji odustanu od pretplate moći će poduzeti samo radnje “samo za čitanje”, kao što su pregledavanje objava i gledanje videa, poručeno je.

– Ovo neće potpuno zaustaviti botove, ali bit će 1000 puta teže manipulirati platformom, napisao je Elon Musk.

Ovaj novi program je dodatak X-ovoj glavnoj pretplati od 8 dolara mjesečno. Musk je od početka svog preuzimanja Twittera jasno rekao da misli da će naplata spriječiti armije robota, iako se procjenjuje da je vrlo, vrlo mali postotak korisnika plaća. U međuvremenu se hvalio kako stranica bilježi da se na njoj korisnici zadržavaju “duže nego ikad”.