Marketing X Business

Air Serbia počela testiranja za novo kabinsko osoblje, hoće li tražiti uposlenike i u BiH

Marx.ba

(Izvor: X)

U sklopu intenzivnih priprema za predstojeću ljetnju sezonu u kojoj se očekuje dalji rast poslovnih aktivnosti, Air Serbia je pokrenula veliki konkurs za zapošljavanje novih članica i članova kabinske posade za svoju bazu u Beogradu.

Tako su danas počela prva testiranja u Čačku, a u narednim danima će se obaviti u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Međutim, postoji mogućnost da će potražiti uposlenike i van Srbije, a nema sumnje da bi za to bilo itekako interesa u BiH.

– Air Serbia razmatra mogućnost da u narednom periodu slična testiranja obavi i u pojedinim gradovima u državama u regionu, s obzirom na to da i van granica Srbije postoji veliko interesovanje za rad u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji, poručili su.

Inače, u ovoj aviokompaniji očekuju povećanje obima poosla u narednim mjesecima, pa je logična potraga za većim brojem kabinskog osoblja.

– Ljetnja sezona u avio-industriji uskoro počinje, a sa njom se značajno povećava i broj letova naše kompanije. U želji da adekvatno odgovorimo potrebama tržišta i našim putnicima ponudimo još više mogućnosti, aktivno radimo na različitim unaprjeđenjima. Dio tih aktivnosti je i predstojeći konkurs za članove kabinske posade. Naše koleginice i kolege koje rade u tom timu svojevrsni su ambasadori kompanije i domaćini na svakom našem letu, koji svojim angažovanjem doprinose pozitivnom iskustvu putnika. Uvjereni smo da će interesovanje biti veliko i da ćemo među prijavljenima pronaći one snažno motivisane da sa nama lete do velikih poslovnih i drugih visina, rekla je Milica Netković, direktorica ljudskih resursa Air Serbije.