Marketing X Business

Amazon najavio veliko europsko ulaganje: Otvaraju 3.000 novih radnih mjesta

Marx.ba

(Foto: Independent)

Amazon je objavio u ponedjeljak kako će investirati više od 1,2 milijarde eura u svoje poslovanje u Francuskoj i pri tom otvoriti više od 3.000 novih radnih mjesta.

Francuska administracija u nedjelju je objavila kako će Amazon i druge tvrtke, uključujući GSK i Accenture, najaviti investicije vrijedne milijarde kao dio godišnjeg događaja “Choose France”, koji počinje ovaj tjedan.

Investicija Amazon Web Servicesa (AWS) povećat će cloud infrastrukturu na pariškom području kako bi podržala rastuću priliku za generativnom umjetnom inteligencijom (GenAI) u Francuskoj, te logističku infrastrukturu u regiji Auvergne-Rhône-Alpes, navodi se u priopćenju internetskog diva.

Rastuća popularnost GenAI-a potiče potražnju za cloud uslugama, a Francuska je postala svojevrsno europsko središte za AI, s obećavajućim startupima poput Mistrala i Poolsidea. Tvrtke poput Meta-e i Googlea osnovale su istraživačke centre za AI u Francuskoj.

Amazon je uložio više od 20 milijardi eura u svoje poslovanje u Francuskoj od 2010. godine i trenutno tamo zapošljava više od 22.000 stalnih radnika.

Dio najavljene investicije također će se koristiti za proširenje logističke mreže kako bi se povećala brzina dostave i smanjile štetne emisije ugljika. Amazon ima više od 35 logističkih centara u Francuskoj, piše Reuters.

Povezani članci