Marketing X Business

Apple na Evropu proširuje podršku za samoposlužnu dijagnostiku popravki

Marx.ba

(Foto: Youtube)

Apple Diagnostics for Self-Service Repair, softverski alat koji korisnicima omogućuje rješavanje problema, sada je dostupan u 32 evropske zemlje. Pokrenuta u SAD u decembru 2023., Diagnostics korisnicima daje istu mogućnost kao i ovlašteni Appleovi pružatelji servisa i neovisni pružatelji popravaka da testiraju proizvode na optimalnu funkcionalnost i izvedbu dijelova te pomaže u prepoznavanju dijelova koji trebaju popravak.

S ovim proširenjem, Apple Diagnostics for Self-Service Repair sada podržava modele iPhone, Mac i Studio Display u 33 zemlje i na 24 jezika. Dijagnostika je dio Appleovih stalnih nastojanja da produži životni vijek Appleovih proizvoda. Iako je Apple predan pružanju sigurnih i pristupačnih opcija popravka, projektiranje i izrada dugotrajnih proizvoda ostaje glavni prioritet. Najbolja vrsta popravka za klijente i planet je ona koja nikada nije potrebna. Apple je objavio whitepaper objašnjavajući načela kompanije za dizajniranje za dugovječnost, pažljivu ravnotežu između trajnosti proizvoda i mogućnosti popravke.

Kupci mogu pristupiti Apple Diagnosticsu kako bi bolje razumjeli treba li njihov proizvod popraviti. Oni mogu započeti sesiju na drugom proizvodu i provjeriti status i performanse uređaja koji možda treba popraviti. Nakon što započnu sesiju i slijede upute na zaslonu, kupci će znati treba li njihov proizvod popraviti i koje dijelove treba zamijeniti.

Pokrenut u aprilu 2022., Self Service Repair svakome s relevantnim iskustvom u popravljanju elektroničkih uređaja daje pristup priručnicima, originalnim Appleovim dijelovima i alatima koji se koriste u Apple Store lokacijama i Apple ovlaštenim pružateljima usluga. Samoposlužna popravka podržava 42 Apple proizvoda i sada uključuje MacBook Air modele koje pokreće M3.