Marketing X Business

Apple planira novitet: Kada stiže iPhone Fold

Marx.ba

(Foto: Androidleo)

O sklopivom iPhoneu priča se već neko vrijeme, no dok su analitičari uglavnom govorili o mobitelu koji bi trebao stići u obliku Samsungovog Flipa, Fold inačica nije bila previše spominjana.

No, čini se da se i to mijenja. Prema novom izvještaju TrendForcea, Apple će gotovo sigurno izbaciti na tržište iPhone Fold, ali ne prije 2027. godine. Razlog tome su kompanijina stroga pravila i zahtjevi vezani uz izdržljivost mobitela te stvaranje nabora na mjestu gdje se zaslon sklapa.

Šta to točno znači, trenutno nije poznato, ali analitičari TrendForcea kažu da Apple još uvijek „ocjenjuje specifikacije komponenti i performanse“ za prvi iPhone Fold, a to bi, naravno, još moglo potrajati. Ako je izlazak tog uređaja na tržište zaista planiran za 2027. godinu, to znači da će razvoj vjerovatno započeti već sljedeće godine.

Ako Apple uistinu predstavi sklopivi iPhone, tržište sklopivih mobitela dobit će još jednog renomiranog proizvođača koji će se zasigurno smjestiti pri samom vrhu. Na tronu je inače bio Samsung, ali ga je nedavno prema tromjesečnim globalnim isporukama prestigao Huawei, piše Bug.

Povezani članci