Marketing X Business

Apple predstavio iPhone 16, objavljena i cijena

Marx.ba

(Foto: Apple)

Apple je predstavio niz novih proizvoda na eventu koji su nazvali It’s Glowtime. Zvijezda ovogodišnjeg predstavljanja je iPhone 16.

Dolazi u novim bojama – “ultramarin”, “teal” i ružičasta. Otporan je na vodu i prašinu i ima novi staklokeramički zaslon za koji kažu da je 50 posto čvršći od prethodnog modela i dvostruko jači od “bilo kojeg drugog pametnog telefona”. 

Bit će dostupan u 6.1 inčnim i 6.7 inčnim modelima u osnovnom i Plus modelu. Oba će imati novi prilagodljivo akcijsko dugme na lijevoj strani. Dugme Action možete programirati tako da radi različite stvari ovisno o dobu dana.

Također ima novu opciju “kontrole kamere”. Ova se kontrola nalazi na bočnoj strani iPhonea 16 i možete prijeći prstom po njoj da prilagodite postavke kamere koja će na ovim modelima biti manje izbočena. Predstavljen je i A18 Bionic koji ima najnoviji 6-jezgreni CPU s 2 jezgre performansi i 4 jezgre učinkovitosti. CPU je do 30 posto brži od CPU-a u iPhoneu 15. Što se Apple Intelligenca tiče kompanija je naglasila da ponajviše brine o sigurnosnim karakteristikama.

Cijena iPhonea 16 bit će 799 dolara, a iPhonea 16 Plus 899 dolara, piše Index.

Povezani članci